Cruiser kerékpár – kerékpár típus – bemutatás, tippek

Szia Öcsi vagyok:)

Nem tudom, hogy tudtad-e, hogy a cruiser kerékpár tulajdonképpen egy city, egy városi kerékpár. De mitől lett egy teljesen különálló ágazat? Mi a különbség egy cruiser és egy városi kerékpár között­?  Nézzük meg közelebbről!

A cruisert többnyire szélesebb külső gumi jellemzi, a városi kerékpáré jóval keskenyebb.  Ez az egyik fontos mérvadója. A városihoz képest kifejezetten szélesebb kormánnyal rendelkezik és az ülés is szélesebb. Sárvédő a legtöbb esetben tartozik hozzá, esetenként csomagtartót is szerelnek rá, illetve lámpa is található rajta. Az is előfordul, hogy nem tartozik a felszereltségéhez se a lámpa, se a sárvédő, se a csomagtartó.

Láthatóan nagyon kényelmes testtartásban lehet ezt a kerékpártípust tekerni. Gyártják egysebességes és kontrafékes változatban, de van három-, illetve hat- , hétsebességes változatban is.

Azt tudnod kell, hogy ha ezt a kerékpártípust fogod választani, akkor nem a teljesítmény lesz a cél. Mivel ez egy városi kerékpár, pár km-t megtenni tökéletes. Ha jól belegondolok, igazából kétfajta vásárlói csoport szokta ezt a városi kerékpárt megvásárolni. Az egyik csoportba azok tartoznak, akiknek egyszerűen tetszik a kerékpár, tetszik a kinézete és megveszi, mert közlekedni akar vele, például munkába járni. De van egy teljesen másik réteg, aki teljesen más okból kifolyólag veszi a cruiser kerékpárt. De miért is? Tulajdonképpen a feeling miatt. Lazuljunk egyet! Ugorjunk le a beach-re! Nézzünk be a városba! Tudjátok?

Haverok, buli, cruiser!

Elég gyakran szokták tuningolni a kerékpárt. Még szélesebb kormány, még szélesebb ülés, speciális, egyedi cruiser kiegészítőkkel.

Cruiser kerékpárok nagy választékban elérhetők a kerékpár webshopunkban.

Leave a Comment