Cube kerékpárok

Történetük

A céget 1993-ban alapította Marcus Pürner egy mindössze 50 m2-es területen, édesapja bútorgyárában, Németországban. Napjainkban 55000 m2-re terjeszkedtek és 60 országban árulják termékeiket.

A Cube kerékpárok szerepeltek a 2017-es Tour de France-on és a 2018-as Tour de France-on a belga Wanty-Groupe Gobert UCI Professional Continental csapat társaságában.

Termékeik

Kínálatuk mountain bikeokból, országúti-, cross, elektromos- és trekking kerékpárokból áll. Ergonomikusan felszerelt női, illetve gyermek kerékpárok is megtalálhatók a cég tarsolyában.

Német mérnöki munka

„A kerékpárok készítése, a folytonos fejlődés iránti lelkesedésünk, az állandó kutatás, hogy mire van igény és a kitűnő tesztlaborunk segített bennünket ahhoz, hogy a CUBE Európa piacvezető kerékpárgyártó cégévé váljon. Hatalmas skálát nyújtunk a vásárlóknak; hobbi kerékpároktól kezdve egészen az elektromos versenykerékpárokon át mindenféle kerékpár megtalálható nálunk. A Boschnak köszönhetően piacvezetők lettünk és prémium kategóriát nyújtunk.”

C:68 Karbon technológia – az innovatív karbon

A gyártási folyamat: A CUBE gyártja az egyik legkönnyebb karbonvázas kerékpárokat.Ezt úgy éri el, hogy egyesíti az Advanced Twin Mold és Zero technikát, s ötvözi ezeket a megfelelő anyagokkal.

Az Advanced Twin Mold egy különleges eljárás: a cég arra törekszik, hogy a karbonrétegek között a legminimálisabb számban forduljanak elő hibák. Ezt úgy kivitelezik, hogy a rétegeket roppant pontosan helyezik egymásra a monocoque building módszer segítségével. Az eredmény pedig egy optimális súlyú váz lesz, hisz egy országúti kerékpárnál minden gramm számít.

A Zero technika: csak és kizárólag a nagyon szükséges alkatrészeket kötik a vázhoz. A különböző anyagok különböző tulajdonsággal rendelkeznek, így nem is célszerű erőltetni ezek kombinálását, amíg nem muszáj. Pontosan ezért nem köti össze a CUBE a C:38 vázat mondjuk a középcsapággyal vagy a sleeve bearinggel. A kivételek a csavarmenetek. Tartósságuk érdekében jobb az alumínium, mint a karbon.

Ezzel az eljárással „pehelysúlyú” kerékpárt készít a CUBE – és garantáltan évekig róhatjuk velük az utakat.

ShockX Anyagösszetétel

A ShockX váz technológia a kiváló csillapító erejéről híres. Elnyeli a magas frekvenciájú rezgéseket (apró rezgéseket), amik egyébként görcsöket és fáradtságot okozhatnak a kerékpárosnál.

A ShockX-et úgy tervezték, hogy nagyon rugalmas legyen, kopásbiztos és tartós.

Cube kerékpár vásárlás előtt látogass el kerékpár webshopunkba.

Leave a Comment