kerékpár kötelező felszerelés büntetés elkerülése

Kerékpár kötelező felszerelés büntetés

Milyen esetekben büntet a rendőr és mennyi a bírság összege? A rendőr bizony büntet, ha valamilyen kötelező felszerelés hiányzik a kerékpárodról, Szeretnéd elkerülni, hogy a rendőr bírságot szabjon ki rád?

[/fusion_text][fusion_text]

A kerékpár kötelező felszerelés büntetés elkerülése nagyon egyszerű. Amikor azt mondják, hogy vegyél a biciklidre prizmát, lámpát vagy csengőt az nem ajánlás. A KöHÉM (a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről) komoly szabályokat fektet le a balesetmegelőzés érdekében.

[/fusion_text][fusion_text]

kerekpar-kotelezo-felszereles-buntetes

Kerékpár kötelező felszerelés büntetés, de miért is van bírság?

Legtöbb esetben azért van büntetés ha nincs:

  • Csengő

  • Első és/vagy hátsó lámpa                

  • Első és /vagy hátsó fényvisszaverő prizma

  • Kerék fényvisszaverő prizma

Ha pontosan szeretnéd tudni a teljes listát arról, hogy mi a kerékpár kötelező felszerelése akkor kattints a linkre, mert érdemes elolvasnod. Ennek az útmutatónak a segítségével a kerékpár kötelező felszerelés büntetés elkerülhető.

kerékpár kötelező felszerelés büntetés

Mennyi a kerékpár kötelező felszerelés büntetés összege?

Nem tudok hivatalos állásfoglalásról, de sok vásárlók jelezte már a kerékpár üzletünkben, hogy 5.000 Ft – 20.000 Ft között büntették meg őket, amikor hiányzott valami. Minél több a kötelező felszerelések hiányának darabszáma, annál nagyobb mértékű lehet a büntetés.

KerékpárGuru tipp: Olcsóbb a kötelező felszerelés, mint a büntetés, de még fontosabb a biztonságunk. Ha elemes lámpád van, akkor a gyengülő elem miatt lehet, hogy alig látszik majd 50 méterről. Tudd, hogy ezért is megbüntethetnek, hisz a rendelet úgy szól, hogy 150 méterről is látható legyen sötétben és tiszta időben egyaránt.

Neked milyen tapasztalatod van a büntetések terén? Szólj hozzá kerékpáros Barátom, hogy miért és mekkora összegre büntettek meg?

Képek forrása

Leave a Comment